Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2022 @ 18:10 door CyberSimon , 243 keer bekeken

Veelbelovende debuutsingle: N…

 

Vandaag, 23 augustus, is het precies 25 jaar geleden dat de debuutsingle 'Nice & Nasty' haar laatste week in de Single Top 100 ingaat.

 

In de zomer van 1997 maakte Nederland kennis met een nieuwe meidengroep: Close II You.

De groep werd bij elkaar gezocht door de producers Eeg van Kruysdijk en Ed van Otterdijk via audities. Nadja, Sascha, Natascha, Marsha en Arlice behoorden tot de gelukkigen. Ze mochten de uitdaging aangaan om dé zomerhit van 1997 te scoren.

 

In een advertentie werd Close II You gelanceerd als dé meidengroep van dat moment.

 

De debuutsingle 'Nice & Nasty' kwam op 21 juni 1997 binnen op plaats 79 in de Single Top 100. Het nummer werd uitgebracht als CD-single (2-track en 5-track) en 12" maxi-single. 'Nice & Nasty' had een vernieuwende sound, en leende zich bovendien uitstekend voor diverse club-remixes, die ook voor optredens werden gebruikt. Ook in enkele Duitstalige landen kreeg de single een release.

 

Vier sterren voor 'Nice & Nasty' van popblad Break Out!

 

De videoclip werd opgenomen in de toenmalige Danssalon in Eindhoven.

 

 

'Nice & Nasty' werd uiteindelijk een bescheiden hit: de single stond tien weken in de Single Top 100, en bereikte de 35e plaats. In de Top 40 stond de single slechts drie weken genoteerd, met 32 als hoogste notering.

Ook binnen de groep moesten de dames duidelijk nog hun draai vinden. Arlice verliet al snel de groep, omdat ze 'sterallures' zou hebben.

Een vervangster werd al gauw gevonden: Sally nam de plek in van Arlice, en maakte hét plaatje van Close II You compleet. De weg naar het echte succes was ingeslagen...

 

Wordt vervolgd...



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.