Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 juli 2023 @ 21:44 door CyberSimon , 197 keer bekeken

Vier meiden, vierde single: H…

 

Vandaag, 25 juli, is het precies 25 jaar geleden dat 'Hold me now' de Single Top 100 binnenkomt.

 

Na het veelbesproken vertrek van Sascha in juni, ging Close II You weer snel 'back to business'. Het eerste optreden als viertal zat erop, en het was tijd voor een vierde single van het album 'Closer', dat inmiddels zo'n twee maanden uit was. 'Hold me now' moest dé zomerhit van 1998 worden. Een dansbaar up-tempo-nummer, met invloeden uit de eurodance.

Het nummer verscheen op CD-single en CD-maxisingle. In de jaren '90 waren hits nog grotendeels afhankelijk van de fysieke verkoop, en na de release van een album was het een uitdaging om de eerstvolgende single aantrekkelijk te maken voor de verkoop. De fans hadden het nummer immers al in huis. Maar bij 'Hold me now' was het ook voor hen de moeite waard om de single erbij te kopen. 

Speciaal voor de single was namelijk een zomerse remix gemaakt, en bovendien stond op de B-kant het nummer 'Kiss'. Deze cover, een klassieker van Prince, stond niet op de Europese uitgave van het album. De maxisingle bevatte daarnaast ook nog de instrumentale versie en twee dance remixes, waaronder deze Club Mix:

 

 

Bij de zomerse single-remix paste een sfeervolle videoclip, die doet verlangen naar zwoele zomeravonden rond een knapperend kampvuur, en eindeloze strandfeesten... De meiden gingen dan ook naar Griekenland om een swingende videoclip op te nemen:

 

 

Ook voor tv-promotie bij de Rabo Top 40 mochten de dames optreden in een bijzonder en broeierig decor: de Bush van Burgers' Zoo in Arnhem. Op blote voeten zongen ze 'Hold me now' op een brug over het water, met op de achtergrond een klaterende waterval.

 

De recensent van de Break Out! zag in de zomerse remix van 'Hold me now' een superhit!


Er was dus veel aandacht besteed aan de single-uitgave, de videoclip en promotie, en ook de recensie was veelbelovend. Toch lukte het niet om van 'Hold me now' een zomerhit te maken. Het nummer kwam in de Single Top 100 niet verder dan 46, en stond in totaal tien weken genoteerd. En voor het eerst haalde een single van Close II You niet de Top 40.

Was het album voor de Close II You-fans voldoende? Had het nummer toch te weinig hitpotentie, en was de concurrentie in de hitlijsten op dat moment te groot? Of had de populariteit van de groep een deuk opgelopen door de soap rond het vertrek van Sascha?

Allemaal vragen die het team rond Close II You vast aan het denken heeft gezet...

 

Wordt vervolgd...



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.