Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 06 december 2022 @ 15:10 door CyberSimon , 39 keer bekeken

De grote doorbraak: Baby don'…

 

Vandaag, 6 december, is het precies 25 jaar geleden dat 'Baby don't go' de Single Top 100 binnenkomt.

'Baby don't go' betekende de grote doorbraak voor Close II You in Nederland én delen van Europa.

 

Na de debuutsingle 'Nice & Nasty', een bescheiden hit, was het even wachten op een opvolger. Arlice had de groep verlaten, en was inmiddels vervangen door Sally. Plaatopnamen die al waren gemaakt in de eerste formatie, moesten dus opnieuw gedaan worden.

De eerste single in de nieuwe bezetting was 'Baby don't go': een zwoele ballad, waarin de lead vocals van Nadja gedragen worden door de harmonieuze samenzang van Sascha, Natascha, Marsha en Sally. 

Het nummer werd uitgebracht als 2-track CD-single en als CD-maxisingle. Daarnaast verscheen ook een Special Limited Christmas Edition, in aanloop naar Kerst. Deze versie heeft een iets aangepaste tekst, en heeft bovendien een nieuw arrangement in kerstsfeer.

"Happy Christmas baby, wherever you are..."

De sfeervolle videoclip werd opgenomen in de wereldberoemde wijk Montmartre in Parijs.

 

 

De beelden hebben een warme en zomerse uitstraling, maar de werkelijkheid was toch iets anders. Ten tijde van de opnamen was het namelijk -3 graden in Parijs, zo vertelde Nadja jaren later in een interview aan het Eindhovens Dagblad.

Ook de andere meiden vertelden destijds al bijzonder openhartig over de opnamen, tijdens een interview in popblad Break Out!

 

Sascha: "De opnamen waren best moeilijk. Probeer maar eens zwoel te kijken als er zo'n cameraman wijdbeens over je heen hangt. En maar inzoomen op onze borsten."
Sally: "Het ziet er toch goed uit? Ze lijken nog best groot. Ik was bang dat het allemaal zou inzakken, als je op zo'n hemelbed ligt. Gelukkig valt het mee."
Natascha: "Het was helemaal te gek om de video in Parijs op te nemen. Ik weet zeker dat het een hele romantische video wordt."
Sascha: "Romantisch, pfff. Bij nul graden in een dun nachthemdje door de straten van Parijs rennen! Wat liep ik te balen zeg! Ik kon wel janken, maar achteraf ben ik natuurlijk hartstikke trots op mezelf. Je moet er wát voor over hebben om een mooie clip te maken."

 

Trots mochten de dames zeker wezen, want de clip werd tijdens de TMF Awards van 1998 bekroond met een award voor 'Beste Videoclip'. Een bijzondere prestatie, in de hoogtijdagen van de videoclip!

Vijf trotse winnaressen van de TMF Award voor 'Beste Videoclip'

Nederland viel als een blok voor de sensuele ballad met bijbehorende romantische videoclip. In zowel de Single Top 100 als de Top 40 bereikte het nummer uiteindelijk de vierde plaats. Goed voor een gouden plaat! De hit stond in totaal 23 weken genoteerd in de Single Top 100, en 14 weken in de Top 40.

Een gouden plaat voor 'Baby don't go'!

Vanwege het grote succes werd 'Baby don't go' ook uitgebracht in België, met een 39e plaats als piekpositie in de nationale hitparade. Ook in andere Europese landen kreeg de single een release, met een ander artwork op de cover.

In andere Europese landen werd de single uitgebracht met een nieuw artwork op de cover.

Het succes van 'Baby don't go' leidde tot boekingen in België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Griekenland, Turkije en zelfs Rusland. "Echt gaaf", aldus Nadja destijds in een interview met de Hitkrant. 

Close II You had zich eind 1997 gevestigd als één van dé hitsensaties van dat moment. De meiden konden zich opmaken voor een druk, hectisch en roerig jaar...

 

Wordt vervolgd...Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.