Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023 @ 15:49 door CyberSimon , 146 keer bekeken

Close II You: Friends '4-Ever…

 

Vandaag, 31 oktober, is het precies 25 jaar geleden dat 'Friends' de Single Top 100 binnenkomt.

 

De vijfde single van het album 'Closer' is een warme ballad, in de sfeer van de donkere dagen, waarin Close II You de waarde van vriendschap bezingt in relatie tot het artiestenbestaan, waarin het thuisfront vaak ver weg voelt. Het nummer bevat uitgebreide solo's van zowel Nadja als Sally.
Bijzonder aan 'Friends' is dat er veel verschillende versies van het nummer bestaan. De originele albumversie duurt ruim zes minuten, inclusief uitgebreide bridge. "Een ontzettend mooi nummer met een goede inhoud", zei Marsha destijds. De meiden vonden het dan ook jammer dat er voor de single een kortere 'radio edit' werd uitgebracht. De promosingle bevat zelfs twee van deze kortere versies, afgestemd op de radioluisteraar.

 

"Jammer dat de mooie lange albumversie moest worden ingekort voor de radio", aldus de meiden van Close II You.

 

Naast de standaard 2 track-CD-single en de CD-maxi-single, werd er ook een 'Limited Edition' uitgebracht. Hierop staan een '4 Angels Mix' (in de sfeer van Kerst) en een extra lange '4-Ever Friends Mix'. Bovendien zit er als extraatje een uitvouwbare poster bij de single.

 

Van de CD-single verscheen ook een 'Limited Edition', met onder meer een remix in de sfeer van Kerst.

 

Bij de 'Limited Edition' van de CD-single zit ook een uitvouwbare poster.

 

Geheel in de sfeer van de song, nodigde Close II You al haar 'vrienden' uit voor de videoclipopname. Omringd door honderden fans en lichtjes zongen Nadja, Sally, Marsha en Natascha hun ode aan vriendschap. Voor dit optreden in Bob's Saloon in Uitgeest waren onder meer kaartjes te winnen via popblad Break Out!

Beelden van het optreden werden in de clip afgewisseld met filmische shots in een hotel. De onderstaande video is de 'extended version' van ruim zes minuten.

 

 

TMF maakte een reportage van de 'making of' van de videoclip.

 

 

Ter promotie van de single trad Close II You onder meer op tijdens Pepsi Pop in Ahoy Rotterdam. TMF plaatste onlangs een mooie opname van het optreden online.

 

 

'Friends' werd een redelijke hit. De single bereikte 26 als piekpositie in de Single Top 100, en stond in totaal veertien weken genoteerd. In de Top 40 stond het nummer zeven weken, met 27 als hoogste notering.

Na de vijfde single van het album, begon het tijd te worden voor nieuw repertoire. Hoe lang de fans zouden moeten wachten op een tweede album, was een vraag die lang onbeantwoord bleef... Zou Close II You in deze samenstelling als viertal wél 'Friends 4-Ever' blijven?

 

Wordt vervolgd...



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.