Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 april 2023 @ 15:46 door CyberSimon , 121 keer bekeken

Alles verandert in goud: Some…

 

Vandaag, 4 april, is het precies 25 jaar geleden dat 'Somebody' de Single Top 100 binnenkomt.

 

Na het overweldigende succes van de tweede single 'Baby don't go', stonden producers Van Otterdijk en Van Kruysdijk voor de uitdagende taak om met een waardige opvolger te komen. En, niet onbelangrijk: dé voorloper van het langverwachte album, dat dezelfde maand nog zou uitkomen.

Dat werd 'Somebody', een mid-tempo nummer dat prettig in het gehoor ligt, met een typische Close II You-sound. Solozang wordt afgewisseld en ondersteund met harmonieuze koortjes.

 

In tegenstelling tot 'Baby don't go', kregen de meiden bij 'Somebody' allemaal een eigen solo. Dit was een nadrukkelijke wens van de dames zelf, waar de producers gehoor aan hadden gegeven.

Nadja laat hierover het één en ander doorschemeren tijdens een interview in de Hitkrant:

"Ik vind het jammer dat veel mensen na de tweede single dachten dat ik de leadzangeres ben van Close II You. We hadden ook helemaal niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Al binnen een paar weken stond 'Baby don't go' op 4. Maar dan krijg je van die opmerkingen als: 'Oh, jij bent toch degene die zingt'. Dat is niet leuk voor de andere meiden. En ook niet terecht, want we werken er allemaal net zo hard voor."

Ze verschilden daarbij duidelijk van mening van de producers, die in Nadja juist 'dé ster' van de groep zagen, met de grootste vocale kwaliteiten. De afwisselende solozang kwam volgens hen niet goed uit de verf bij 'Somebody', zo gaven ze jaren later aan in een interview. Dit was dan ook meteen het laatste nummer waarbij volgens dit concept werd gezongen.

 

Ook qua videoclip verschilde 'Somebody' duidelijk van de vorige single. Waar 'Baby don't go' in de straten van Parijs werd opgenomen, werd dit keer gekozen voor een eenvoudige, maar stijlvolle studiosetting, waarbij de dames deels in het goud gekleed gingen. Symbolisch, want alles wat de groep aanraakte, leek op dat moment wel in goud te veranderen... Ook de verkoop van de derde single bleek goed voor een gouden status!

 

 

'Somebody' werd bovendien uitgeroepen tot Alarmschijf op Radio 538, en Superclip op TMF. De populariteit van de groep was op haar hoogtepunt, zo bleek ook tijdens het optreden op de TMF Awards in een bomvol Ahoy Rotterdam. Daar werd voor het eerst de nieuwe single gepresenteerd. Voorafgaand aan hun optreden voor een uitzinnig publiek, mochten ze de award in ontvangst nemen voor 'Beste Videoclip' (Baby don't go)!

 

 

'Somebody' bereikte uiteindelijk de achtste plaats in de Top 40, en de single stond in totaal ook acht weken genoteerd. In de Single Top 100 kwam de plaat niet hoger dan 14, met een totale notering van dertien weken.

Hoewel 'Somebody' dus een aardige hit was, had men wellicht gehoopt op een nog groter succes. De verwachtingen waren immers hooggespannen na 'Baby don't go'. Maar de release van het album naderde, en ook die was veelbelovend...

Wordt vervolgd...



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.